En sprakande jubileumsskiva släpps den 9 november 2013

Får vi presentera en sprakande jubileumsskiva!

Avtryck -en jubileumsskiva med Dalarnas spelmansförbund
Släpps under Folkmusiknatta på Folkets hus lördag den 9 november 2013 med en stjärnspäckad konsert.

Det är i år 70 år sedan Dalarnas Spelmansförbund bildades på en spelmansstämma i Mora den 8 augusti 1943. Detta firas bland anat med en rykande färsk utgivning av dagens spelmän och sångare i Dalarna.

En helg i april samlades över 100 spelmän på Västanviks Folkhögskola i Leksand för att spela in uppföljaren till Dalarnas Spelmansförbunds skiva Fiolen min, denna gång med Anders Nygårds som producent. Det är nu en diger samling solister och spelmanslag från hela Dalarna som vi stolt kan presentera på skivan och under konserten på Folkmusiknatta den 9 nov.

Bland solisterna och smågrupper hör vi: Ida Täpp, Jenny Täpp, Jenny Bergman, Pers-Hans Olsson, Bertil Skeri, Per Gudmundson, Anders Nygårds, Ola Bäckström, Elisabeth Lagergren, Anders Jacobsson, Agneta Stolpe, Malin Foxdal, Emma Lagerberg, KungsLevi Nilsson, Tommy Gjers, AlmNils Ersson, Ellinor Fritz, Jonas Hjamarsson, Anna Axelsson-Frisk, Anders Bjernulf, Lars-Gunnar Björklund, Hadrian Prett, Jonas Brandin, Stina Brandin, Jon Holmén, Erik Berg, Knapp Britta Pettersson och Ungt Folk.

Bland lagen hör vi:

Avesta Spelmanslag, Korsmora Spelmanslag, Äppelbo Spelmanslag, Gagnef Spelmanslag, Mora Spelmanslag, Falu Spelmanslag, Stora Tuna Spelmanslag, Aspeboda Spelmanslag, Rättviks Spelmanslag, Orsa Spelmanslag, Leksands Spelmanslag, Nås/Floda/Järna Spelmanslag och Malungs Spelmanslag.

Mer info om programmet för Folkmusiknatta gå till: www.folkmusikenshus.se